tiistai 15. lokakuuta 2013

Suviseuroissa

Keskeytin suviseuramuistelmani hetkeksi, kun tuli väliin toinen aihe, mutta jos saisin nyt kirjoitetuksi jotakin tunnelmista ja sanomasta, joka minua Sievin suviseuroissa saatteli. Muiden kesäisten tehtävien, seura- ja juhlamatkojen vuoksi tämän kirjoittaminen on siirtynyt, mutta nythän saan mukaan muistoja niistäkin.
Torstaisen kentän puhdistuksessa vietetyn aamupäivän jälkeen pääsin seuratunnelmiin, kun asetuin iltapäivällä lepäämään asuntovaunuumme. Läheisestä kaiuttimesta kuului isosta teltasta laulu ihmeen kirkkaana ja selväsanaisena. Aivan ihmettelin, miten moiseen on  pystyttykään, tavallisesti ovat sanat sekoittuneet eri laulajilta puuroksi, josta yksittäisen sanan tunnistamien ei onnistu, ellei tunne laulun sanoja ennestään. Vaikka laulut olivat enimmäkseen ennestään tuttuja, oli joukossa oudompiakin ja kaikkien sanat toistuivat yksittäistä äännettä myöten. Kirjoitin siitä tunnelmasta  runonkin:
Oli mahtavaa
kuunnella vaunussaan kentällä
sitä kaunista nuorten laulua, joka
välittyi kaiuttimien kautta kentälle
ja sanatkin
niin selkeinä tulivat korviin, kuin
olisivat enkelit siellä isossa teltassa
lauleskelleet ilon äänin
jokaisen kuulla
jolla korvat herkkinä
olivat valmiina

———————————
Ehdin toki isossa teltassakin kuuntelemaan, jonkin verran kiertelin kentällä ja muutamia kuvia tuli napsituksi.  Lisäilen niitä myöhemmin, nyt en voi kun ei ole valmiina millään internet  sivustolla odottamassa.
Suviseurojen jälkeen olemme vaimon  kanssa ehtineet käydä seuroissa Reisjärven kansanopistolla, jotka ovat tavallaan pienoissuviseurat ja joillekin kiireisille ovat monesti korvanneet suviseurat, joihin ei ole päässyt. Meille suviseuroissa olleille ne ovat tärkeimmän, eli Jumalan sanan kuuntelun ohella suviseuramuistojen kertausta. Samat olivat mietteet ja tunnelmat Alajärven maakunnallisissa seuroissakin, jossa olimme vaimon kanssa ensimmäistä kertaa, vaikka seuroja on järjestetty ties kuinka monta vuotta.
Kuusamon maakunnalliset meillä on vielä käymättä, kenties saamme suunnistaa sinne ensi kesänä, ellei jostakin syystä kohde ole saman aikaisissa Jämsän seuroissa. Ivalonkin matkasta olemme haaveilleet vuosikaudet, vielä sekin kohde odottaa toteumistaan.
Avainsanat: ,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti