keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Väitös

Kävimme Savossa viikon lopulla. Olisin voinut otsikoida ja aloittaa toisinkin tämän merkinnän, mutta näin tuli olennaisin asia kerrotuksi lyhyesti. Edellisestä Savon ja Kuopion käyntimmehän oli alkukesällä, kesäkuun lähestyessä puolta väliään. Silloin oli vaimoni siellä Yliopistollisessa sairaalassa yllättävässä leikkauksessa, josta hän on jo hyvin toipunut.
Tällä kerralla käynti oli iloisempi ja suunnitellumpi. Saimme jo loppukesällä vihjeen kutsusta, ja lopulta kutsunkin sekä sähkö- että perinteisessä postissa. Ajelin perjantain illan hämärtyessä Lapinlahdelle tyttären perheeseen, jossa nukuimme kahden yön unet. Lauantaina oli päiväseltään se Kuopion käynti, aivan mukava käynti olikin. Hiukan siellä sokkeloissa jouduimme parkkipaikkaa etsimään, mutta kun se löytyi, pääsimme sisälle odottamaan ja jännittämään.
Kummityttömme, nuorimman veljeni vanhin tytär, siellä esitti vuosia valmistellun väitöskirjansa, puolustaen tutkimuksensa tuloksia ja -menetelmiä. Niin sai lähisukuni ensimmäisen tohtorin, kerrassaan hieno saavutus Heliltä. Yhteiskunnallinen tietämys Suomessa on taas ottanut muutaman askeleen uusiin aiheisiin, sairastavien sopeutumiseen ympäristöön ja yhteiskuntaan. Tarkemmin en väitöstä tässä analysoi, eipä taitokaan siihen riittäisi. Jos haluatte, käykä katsomassa Kuopion yliopiston sivuilta.
Vaikka tämä on tietoni mukaan lähisukuni ensimmäinen tohtorinväitös, vaimon suvussaa ainakin yksi sellainen on ollut jo kymmeniä vuosia. On vaimon ikäluokkaa, seitsemänkymmenen vuoden iässä ja siis ilmeisesti jo eläkkeellä. Annetaanpa nauttia rauhassa eläkkeestään.
Avainsanat: ,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti