perjantai 18. lokakuuta 2013

Kerhoja

Eilen illalla kävimme ensi kerran tänä vuonna naapurikunnan puolella, kansanopistolla perinteisessä niin sanotussa Raihnaisten kerhossa. Kerholla on jo toistakymmentä vuotta jatkunut perinne, mekin olemme kulkeneet siellä vuodesta 2000 alkaen. Martti Tiitinen oli siellä kulkenut siihen asti vaimonsa Liisan kanssa, mutta kun Martti kuoli, pyysi Liisa meitä kyytimiehiksi, ja siitä alkaen olemme siellä säännöllisen epäsäännöllisesti kulkeneet.
Eihän siellä ohjelma mitenkään monimutkainen ole, naisilla saunomista ja vesijumppaa keskiviikkoisin kello 20.00 alkaen. Naisten saunoessa harvalukuiset miehet harjoittavat venyttelyjumppaa, ja kun uima-allas vapautuu naisilta, pääsevät miehet saunaan ja uintia harjoittelemaan. Ensimmäisinä vuosina oli miesten mukana joukko paikkakunnan poikia, joiden kanssa miehet sekajoukkuein ottivat 20 minuutinn sählyottelun voimistelutunnin päätteeksi. Nyt muutaman vuoden aikana on pojilla oma eri iltansa, niin olemme me vanhat miehet voimistelleet ja saunoneet keskenämme. Altaan remontinn vuoksi jouduttiin pitämään parin kuukauden tauko naisten vesijumpassa, eikä minun tullut yksin lähdetyksi pelkästään oman jumppatuokioni vuoksi sitä melkein 20 kilometrin matkaa ajamaan.
Tänään oli tässä eläkeläisten kerhohuoneessa paikallisen seurakunnan järjestämä seurakuntakerho. Siellä ovat seurakunnan työntekijät vuoroin järjestäneet erilaista ohjelmaa. Tänään oli kanttorin vuoro laulaa ja laulattaa meitä. Siinä ohessa jouduimme testaamaan virsitietouttamme, joka olikin hauska välipala. Teimme muutamia koululaisten virsikisan tehtäviä vaihtelevalla menestyksellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti