torstai 17. lokakuuta 2013

Reissut lääkärille ja kotiseutupiirii

Sain vaimoni kanssa eilen kertauksen Kallion viimeiseltä joululeiriltä, kun lääkärimatkallani testasin uutta autoradiotani kuuntelemalla muistitikulle siirtämiäni leirin ohjelmia. Vaikka joulusta on aikaa melkein kaksi kuukautta, kuulostivat laulut, keskustelut, tiernapojat ja monet asiat tuoreilta ja ajankohtaisilta. Talvinen tyyni pakkassää osaltaan vahvisti tunnelmaa, vaikka aurinko pilkisteli pilvien rakosista. Ei se soitin paljoa entistään kummempi ole, tosin siitä puuttuu tyystin kasettisoitin, mutta levysoitin siinä on ja se USM liitin. Taitavat levyt jäädä autossa vähälle käytölle, kun tikku toimii noinkin mukavasti. Se mahtuu pieneen tilaan, joka on etu, mutta myös haitta, koska mahtuu piiloon pienestä raosta.
Lääkäri tutki ja kuunteli aikansa, määräsi lääkkeitä ja antoi ohjeen hakeutua sydämen rasituskokeeseen. Sen kokeen saan hoidetuksi omassa terveyskeskuksessamme, reilun kuukauden kuluttua, kun lääkäri on saanut kokeen tulokset, hän soittaa minulle ja antaa lisää ohjeita. Kenties tulee kutsu lisätutkimuksiinkin, mutta sen näkee aikanaan.
Eilen pääsimme vaimon kanssa Korppisen kylälle. Tutustuimme Luonto ja kotiseutupiirissä ensin Välskärin kertomuksiin ja sitten vanhaan Pihtiputaaseen, molempiin vanhojen, mustavalkoisten kuvien avulla. Hauskaakin oli ja naurua riitti sopivasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti