torstai 17. lokakuuta 2013

Reissujen kesä

Sellainen on ollut tämä kesä. Muutamassa yllättävässä paikassa olen vaimoni kanssa käynyt, muutama kauan harkittu paikka näyttää jäävän käymättä. Yllättävä oli ainakin keväinen Ruotsin reissu, jollaista olin kyllä kauan haaveillut ilman tarkempaa suunnitelmaa, mutta jolle mahdollisuus avautui aivan yllättäen. Samalla skaalalla voin arvioida pian alkavaksi suunniteltua Saariselän viikkoa. Enimmän osan iästäni olen Lapin maisemista haaveillut, perin harvoin on sinne mahdollisuuksia auennut. Nytkin, kun suunnittelimme Holiday Club vaihtoviikkoa, tuntui Saariselkä liian kaukaiselta, että sinne ajaisin. Kun muut vaihtoehdot osoittautuivat vaikeiksi sovittaa, osui valinta lopulta Saariselälle. Varmaan siellä on mukavaa käydä ainakin kerran eläessään, vaikka komein ruska siellä on kuulemani mukaan jo ohitse.
Toteutumatta jäävät vielä ainakin Karhunkierros, jota nytkin vakavasti selvittelin. En varmaan siellä olisi paljoa kiertämään ehtinyt, mutta olisihan niitä maastoja mukava edes hiukan silmäillä. Vakaa aikomus on ollut muutaman vuoden aikana Vaasassakin käydä, ja kun keväällä avioitunut kummipoikakin asui siellä, olin vakuuttunut, että nyt se reissu toteutuu. Kummipoika on nyt muuttanut Helsinkiin, ja Vaasa on meiltä yhä käymättä. Ainakin keväällä ostetut Ruotsin tuliaiset pitäisi hänelle toimittaa. Kenties se onnistuu ensi kuussa äitini syntymäpäiväjuhlan aikana.
Holiday viikkoa harkitsin pitkään koulujen syysloman ajaksi, mutta kun äitini juhla osuu juuri kahden alueen lomien taitteeseen, piti luopua niin Keski-Suomen, kun Savonkin lasten mukaan ottamisesta. Muuten niitä lasten lapsia on hauska pitää mukanaan ainakin viikon ajan, eivätkä lapsetkaan ole sellaisesta viikosta pahoillaan olleet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti