torstai 17. lokakuuta 2013

Jotakin kesäkuukaudesta

Kesäkuu on mennyt osittain itse vaeltaessa, osittain toisten vaelluksia seuratessa. Ruotsissa kävimme toukokuussa, kesäkuussa kävin vaimoni kanssa eteläisessä Suomessa. Ajoimme Lahteen keskustan puoluekokouksen paikalle, tutustuimme paikkoihin ja jatkoimme tyttären kotiin Orimattilaan. Siellä vaimo viihtyikin koko viikonvaihteen ajan, kun minä olin Lahdessa koko lauantaipäivän. Vävy oli kiinnostuen seurannut keskusteluja internetistä ja illan äänestyksistä, kun valitsimme Suomen Keskustalle uutta puheenjohtajaa ja puoluesihteeriä. Mari Kiviniemi ja Timo Laaninen niihin tehtäviin valittiin. Onnitteluni tässäkin Marille ja Timolle. Lisäksi valittiin yhdessä äänestyksessä kolme varapuheenjohtajaa, nuori Annika Saarikko, hiukan vanhempi Tuomo Puumala ja ammatillisesta toiminnasta tunnettu, mutta politiikassa vähemmän julkisuudessa ollut Timo Kaunisto.
Näissä valinnoissa oli vävy jännittänyt niin, että innostui mukaani sunnuntaina, kun viimeiset keskustelut ja äänestykset toimitettiin, kun käsittelyssä oli lukuisa määrä puoluekokoukselle tehtyjä aloitteita ja muita kannanottoja. Vahinko että suunniteltu lippumarssi halki Lahden peruuntui sateen vuoksi. Kokouspaikalla pidettyä loppujuhlaa ei sadekaan pystynyt estämään, eikä sitä  iloista, eteen katsovaa tunnelmaa, joka siellä vallitsi. Kiinnostuksella ja kiitollisuudella kuuntelimme uuden puheenjohtajan linjapuhetta.
Kokouksen jälkeisellä viikolla vierailimme vaimon kanssa kolmen muun etelä -Suomessa asuvan tyttäremme luona. Kotiin ajoimme Savon kautta, veimme kotiinsa siellä asuvan tyttäremme tytön, joka oli päässyt mukaamme kesäretkelle. Unohduksen vuoksi jäi näkemättä Suomen halki minikaivurilla ajaneen Jukka Mutasen kaivuri, joka juuri silloin lähestyi Pyhäsalmea. Kun suuntasin kotiin Haapajärven kautta, ohitimme  Jukan ja kaivurin, joiden ajoa olen sen jälkeen seurannut epäsäännöllisen säännöllisesti aina eilisiltaiseen Kuusamoon saapumiseen asti. Kohta päivän valjettua lähden vaimon kanssa taas taipaleelle, tällä kerralla Pohjois-Karjalan Liperissä pidettäviin suviseuroihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti