torstai 17. lokakuuta 2013

Ranuan reissu

Viivyimme sillä reissulla toista viikkoa, heinäkuun viimeisenä torstaina menimme, kotiin saavuimme tämän viikon maanantaina, 9.8.2010.
Mennessä vein tämän tietokoneen ohjelmahuoltoon, kotiin palatessa sain tämän mukaan, ja heti kotiin palattua käyttöön. Tyrnävän Murrossa asuvan tyttäremme luokse jätin peräkärryn, koska oli sinne sellaista vietävää, jota ei pelkällä henkilöautolla voinut kuljettaa. Samana iltana ajoin Simon kautta Ranualle asti, jonne seurakentälle pystytimme uuden pikkutelttamme. Siinä vietin kolme yötä, vaimo viihtyi vain kaksi, kolmanneksi etsimme hänelle sisämajoituksen.
On kymmenisen vuotta siitä, kun viimeksi olimme Ranuan maakunnallisissa seuroissa. Edellinen käynti ajoittui vuoteen 2000, itä -Suomen kiertomatkan päätteeksi. Paljon oli kenttä laajennut niiden vuosien aikana, siitä huolimatta se tuli aivan täyteen, ja kuulemani mukaan olivat joutuneet käyttämään varapaikatkin. Kuultuani olevan puute liikenteen ohjaajista, menin perjantaina aamupäivällä turvallisuustoimistoon, aikeena ottaa päivystysvuoro tuttuun tehtävään.  Jouduinkin vartiopuolelle, jossa puute oli vielä suurempi. Ison teltan ympärillä kiertelimme erään toisen miehen kanssa, jonkin verran jouduimme käskemään kiipeilyhaluisia poikia pois teltan vaijereista ja kiristysliinoista. Olipa muutamalla tytölläkin kiipeämisen intoa, jota piti rajoittaa. Muita häiriöitä ei ilmennyt, eivätkä nämäkään pahoja olleet, kun heti alkuun yritykset keskeytimme, niin tilanne ei päässyt villiintymään. Sen jälkeen pääsinkin keskittymään kuulijan paikalle.
Sunnuntain iltana, seurojen loputtua ajelin Ranuanjärven leirintäalueelle, josta varasimme mökin kahdeksi yöksi. Maanantaina kiersimme vaimon kanssa eläinpuistoa, tämä oli kolmas vierailumme puistossa. Muistelimme ensimmäistä käyntiämme, kuinka kaksi mullikkaa tuli vastaamme puiston käytävällä. Jonkin ajan kuluttua pysähtyi luoksemme auto, jossa pari nuorta miestä kyseli eläimistä. Kertoi niiden olevan Lapin valkoista karjaa, jotka oli eri aidassa lähellä puiston porttia, ja josta olivat karanneet. Minä kun luulin ne päästetyiksi valtoimenaan puiston alueelle, mutta niin ei siis ollutkaan.
Tiistaina alkoi neljä päivää kestänyt vanhemman väen kesäkurssi, jonka puitteissa saimme viettää ikimuistoisia hetkiä. Meille se oli oikeastaan korvaava kurssi, kun keväällä jouduimme jäämään pois Raamattutiedon kurssilta Taimi -tädin hautajaisten vuoksi. Tälläkin kurssilla oli kiintoisaa ohjelmaa ja oppimista sekä raamattutiedosta, että käytännön elämästä. Jorma Niinikoski kertoi ainakin Israelin  Raamatun aikaisten tapahtumien nykymaisemista sekä Kärsämäen Paanukirkon rakentamisen vaiheista.
Perjantain iltana ajoin Iihin, lauantaina Muhokselle, ensimmäiseen Kaisan veljen, toiseen sisaren luokse. Lauantaina illansuussa etsimme mustikoita Oulun, Kiimingin, Muhoksen rajamaisemista. Saunassakin sai käydä Kaisan veljen luona. Kun vielä vietimme yhden yön seudun tyttäremme luona, tuli sukuakin tervehdityksi niiltä osin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti