keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Päiväkylät alkavat

Maanantaina aloitimme aivan uutta Rauhanyhdistyksen toimintaa. Koska täällä on vanhuksia vähänlaisesti, ja he asuvat etäällä toisistaan, on varsinaisten vanhusten kerhojen järjestäminen hankalaa. Autottomat vanhukset tarvitsevat kyytiä nuoremmilta autojen omistajilta, eikä olisi edes kohteliasta ajaa kyyditsijöitä pois kerhon alettua.  Siltä pohjalta ideoimme diakoniatoimikunnassa päiväkyläksi nimeämämme, uuden toimintamuodon. Ensimmäinen kokeilu oli tämän viikon maanantaina, seuraava kerta sovittiin ensi vuoden loppiaisen jälkeiseen aikaan, ja siitä alkaen on tarkoitus kokoontua noin kuukauden välein laulamaan, lukemaan Raamattua ja keskustelemaan luetun perusteella.
Tänä iltana oli kyläkirkossamme pienen, Avalon kuoron joulukonsertti, kävimme vaimon kanssa kuuntelemassa kaunista laulua ja joulun sanomaa. Pienen kuoron laulajista osa oli sairastunut, paikalla oli vain kuusi nuorehkoa naista laulamassa. Heleästi ja sointuvasti he saivat äänensä sointumaan pienessä kirkossamme, paljonkohan on kertynyt harjoitteluaikaa? Kuulijoita olisi voinut olla enemmänkin, mutta taas oli joku yhteensattuma. Mennessäni havaitsi Kaitalan pihan täynnä autoja, sali oli reilusti puolillaan istujia. En tiedä mikä tilaisus siellä mahtoi olla.
Kuoron laulujen välissä seurakuntamme näytelmäkerho esitti kauniin, puhuttelevan näytelmän. Kutsuisin sitä mieluummin kuvaelmaksi. Kaksi enkeliä etsi hiljaisuutta ja hiljaisia ihmisiä maan päältä. Äänekkäästä kaupungista tuntui hiljaisuus olevan hukassa, vain yksi hiljainen mies seisoi kirjakaupan edessä, hiljentyneenä pieni kirja kädessään. Papillakin oli kiire tilaisuuksien järjestelyn ja puheiden suunnittelun kanssa. Kaupassa vasta kiirettä oli, samoin sairaalassa. Vasta illan vaihduttua yöksi saattoivat sairaalan hoidettavat asettua hiljaisuuteen, lepoon ja siunattaviksi.
Kuoron viime viikolla julkaistu, uusi äänilevy, on äänitetty pienessä kirkossamme. Ostimme lähtiessämme niitä vallan kolme, itselle ja joillekin joululahjaksi.
Tuolta kuoron esittelyä:
http://www.kotiseudunsanomat.net/index.php

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti