keskiviikko 16. lokakuuta 2013

facebook ja suksiboksi

Pitihän siihen minunkin liittyä! Oikeastaan ei toki olisi tarvinnut, mutta kun kehotuksia ja pyyntöjä ystäviltä tuli tihenevään tahtiin, alistuin lopulta ja liityin. Sitten se tulva vasta alkoi, muutamalla ensi käynnillä satoi satamalla vihjeitä uusista kavereista, jotka joko itse tarjoutuivat, suosittelivat kavereitaan tai molempia. Niin alkoi sähköpostin tulevien laatikko täyttyä uusien kavereiden ilmoituksista. En tosiaan ole tullut ajatelleeksi, että minulle löytyy niin runsaasti kavereita, kuin mitä todeksi osoittautui. Nyt on uusien kavereiden tulva hiljennyt, ei kuitenkaan tyystin sammunut, sillä tiedän niitä vielä riittävän, eivätkä kaikki ystäväni ole koskaan rekisteröityneet, saati että he kaikki olisivat kuulleetkaan moisesta.
Aluksi ajattelin, etten itse pyydä kavereita, vaan annan heidän olla aloitteellisia. Kun tuttuja nimiä tuli eteen, en kuitenkaan malttanut, vaan klikkasin heille kutsuja. Se kun on niin äärettömän helppoa. Yksi vihje oli näiden blogien ryhmä, jossa olen pari kertaa saanut vaihtaa kokemuksia ja saanut tietoa päivityksistä. Muutamaan muuhunkin ryhmään olen innostunut liittymään, olkoon ne kuitenkin tässä kertomatta.

Ajoittain olen sellaisesta haaveillut, keväällä Vuokattiin mennessä Lapinlahden -Iisalmen seudulla tosi mielessä etsinkin. Katsoimme erästä käytettyä, auton katolle sijoitettavaa kuljetuslaatikkoa. Halvan hinnan puolesta teki mieli se ostaa, hankalan kiinnityksen vuoksi päätös siirtyi. Iisalmesta katsoin uusia bokseja, hinta hirvitti ja siksi jäi ostopäätös tekemättä.
Viime sunnuntaina olimme taas Lapinlahdella, tällä kerralla Savo - Karjala alueen seurakuntapäivillä. Sieltä olisi asiaa runsaasti muisteltavaksi, ei vaan hatara pää anna mitään asiallista kirjoitettavaa. Maanantaina kotimatkalla poikkesin Haapajärven ABC asemalle ostamaan jäätymisen estoa takaluukun tiivisteisiin, Kaisan jätin ostoksille läheiseen K -kauppaan. Vaimoa hakiessani havaitsin kaupan eteisessä ilmoituksen myytävästä suksiboksista, eikä hintakaan hirvittänyt. Niinpä esitin vaimolle, että käydään katsomassa, ei kai katsominen paljoa maksa.
Niin siitä ensin soitin, sain ajo-ohjeen, eikä sinne Asemakadulle paljoa matkaa ollutkaan. Ystävällinen mies lähti esittelemään boksia läheiselle verstaalleen. Aivan uusi, musta boksi loisti tehtaan muoviin pakattuna. Miehen poika oli voittanut sen makeisvalmistajan tuotearpajaisissa, Ylivieskan Kärkkäisellä, kun heillä itsellään on vain korkeita autoja, joiden katolla boäksin käyttö on hankalaa, kaiken lisäksi tarpeetonta, niin olivat päättäneet myydä sen, jos ostaja löytyy. Poika oli määritellyt hinnan.
Kun ystävällinen mies alkoi auttamaan ensin kattotelineiden kiinnitystä ja sitten itse boksin, niin lähti se kaipaamani laatikko mukaamme. Rahat kävin hakemassa pankin seinästä ja maksoin ne pojan omaan käteen. Boksin laadusta ja tasosta en osaa sanoa, mutta eiköhän se ainakin muutaman vuoden kestäne. Sille löytyi käyttöä yllättävän pian, kun tyttären perheen autosta oli laturi pettänyt, niin saivat meidän automme, kun tytär käytti lapsiaan kirkonkylän koululla hiihtokilpailemassa. Oli suksille valmiina sopiva kuljetuspaikka.
Avainsanat: , ,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti