keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Lähtö mielessä


Olen vähitellen pakannut tavaroitani, kaikki mitä en kuvittele täällä yön aikana ja aamulla tarvitsevani, on jo uudessa suuressa ja suljetussa matkalaukussani. Aamulla vien sen auton tävarakonttiin, kunhan olen loputkin tavarat pakannut kassiin, koriin tai molempiin. Sieniä en nähnyt koko viikon aikana missään, eikä nyt muutakaan kerättävää löydy. Kalastuksen alkeita virvelillä opettelin yhden vuorokauden ajan, vain arvokkaita kokemuksia sain saaliikseni. Luultavasti kotimaisemissa jatkan harrastusta, kun minulla on nyt virveli ja muutamia vieheitäkin. Ehkäpä vien verkkojakin veteen likoamaan.
Huomenna aamupuuron jälkeen on suunnitelmana pakata auto valmiiksi, käydä vielä kerran kylpylän kuohuissa. Saa sitten nähdä, missä juomme lähtökahvin, vai juommeko välillä jossakin. Kahvia meillä on enää vain aamujuomaan, eikä lähtiessä kiinnosta ostaa uutta pakettia. Siirsimme illaksi suunnitellun kylpyläkäynnin lähtöaamuun useastaskin syystä. Täällä on tänään ollut suuri, tilaa vievä yleisötilaisuus. Ihmisiä on parveillut joka puolella, autoja parkkiruudut täynnä, kymmeniä pysäköityinä pientareille ja nurmikoille. Luultavasti kylpyläkin pullistelee, vaikka enimmät vieraat lienevät symposiumissaan. Siinä tärkein syy siiheń, että lähtötunnelmaa siellä viritämme. Saammehan samalla lähteä puhtaina ja virkeinä Savoa ja kotia kohti.
Mutta kuten edellä kerroin, paikka ja maisemat viehättävät, kenties varmistamme syksyn puolukka- ja sienisaaliita näiden vaarojen läheisyydessä. On tässä mainio pysähdyspaikka Kaisan lapsuuden kotiin, Loukonvaaraankin kulkiessa.
Avainsanat: ,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti