keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Menoa ja meininkiä

Kun olemme päässeet ohi kylmimmästä talvesta, näyttää menot ja liikkumiset vilkastuvan, toivottavasti sentään pysyn mukana reissuamisessa. Vajaan kahden kuukauden sisällä on ollut käynti Jyväskylässä ja kaksi Viitasaarella, viimeinen niistä äskettäin perjantaina. Tiistaina olisi käytävä taas omassa kirkonkylässä. Kun apteekissa ei ollut lääkärin määräämää lääkettä, niin se on haettava erikseen. Sovin omaakin asiaani ensi tiistaille, niin saa kaksi asiaa yhdellä käynnillä.
Ensi kuussa minulle on varattu perinteinen aika Jyväskylään lääkärille, samalla saan uusituksi vanhentuneet reseptit. Puolen päivän tipalle sekin menee, kun yhdet annokset jäivät reseptin mukaan käyttämättä, Resepti ehti vanhentua, kun piti odottaa Kela korvauksen määrävälin umpeutumista. Laskin tabletit viime viikolla, niin yhtä kertaa jää vaille, eli siis puolta päivää, että pääsee ostamaan uusitulla reseptillä. Trexan taitaa mennä myös hiukan yliaikaiseksi, mutta menköön tämän kerran. Haapajärvenkin suunnassa on ollut aihetta käydä muutaman kerran.
Puita olen yrittänyt ajella metsästä, vähitellen niitä on kulkenutkin, vaikka mitenkään en pääse nopeudella kehumaan. Pisteaitavärkkejä olen jättänyt metsätien päähän, kesällä niitä sopii sieltä hakea, kunhan aidan tekoon pääsen. Sinne jättäminen on aiheuttanut sen, että aina on pitänyt tuoda yksi kuorma tien varteen ja purkaa. Toiseen kuormaan olen saanut metsästä pohjaa, täydentääkseni sen ensimmäisen kuorman rangoilla. Siinä käsin pieniä puita nostellessa onkin aikaa vierähtänyt, mutta onhan sitä riittänyt. Maaston kivikoihin päästävä lumen pehmeys on hidastanut traktorilla liikkumista, kun kovin monesta kivestä tai kannosta on pääsyvaikeuksia. Uran pohja siinä on sentään tiivistynyt.
Ne ovat niitä maallisia, on meillä ollut mieluisempiakin käyntejä. Seuroja ja muita vastaavia on ollut aivan mukavasti, viimeksi oli tänään kasvattajien keskustelu, hyvä ja hyödyllinen keskustelu olikin. Viikko sitten maanantaina oli päiväkylä Kortteisen alueella, vasta toisen kerran sain käydä siinä kodissa. Parisen vuotta sitten pidimme siellä pyhäkoulua vaimon kanssa. Torstaina olivat lähetysseurat päivällä Alvajärven eläketalolla, illalla tässä kyläkirkossamme. Ensi kuussa on tarkoitus mennä Ranualle asti Raamattutiedon kurssille, ilmoittautuminen ja maksu on hoidetut, odotamme vain kutsua, joka aikanaan varmasti tulee.
Tässä vain muutamia välähdyksiä talven menoista, viime viikolla alkoi vaimo puhua kylämatkasta Kymenlaaksoon, eiköhän sielläkin pistäydyttäne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti