keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Hierojalla

Aikanaan jouduin hierottamaan itseäni melko usein, vielä senkin jälkeen, kun osa kivuista todettiin reumasta aiheutuneiksi ja reuma oli saanut asianmukaisen hoidon. Hieronta sinänsä kuuluu, muun fysikaalisen hoidon tavoin, osana varsinaiseen reumahoitoon. Osaltani sain unohtaa hieronnat yli kymmeneksi vuodeksi niin, että viimeiset hieronnat sain reilun kymmenen vuotta sitten Heinolan Reumasairaalassa kuntoutuksen aikana. Sen jälkeen olen käynyt vai kylpylöiden vesiputousten ja porealtaiden hierottavana, enkä ole suurempaa tarvetta niihinkään tuntenut. Kun lähimmät sellaiset ovat varsin kaukana, enkä ole ohi ajaessakaan malttanut pysähtyä niihin, on jäänyt usean vuoden tauko saamissani hieronnoissa.
Vaimoani olen kyllä kyydinnyt lähiseutujen hierojilla, mutta kun hän ei pyynnöstäni huolimatta, ole muistanut minulle aikaa varata, minulle on kertynyt tuo pitkä tauko sellaisista hoidoista. Suurta tarvettakaan en siis ole niihin tuntenut, vaan monipuolinen liikunta on ollut minulle parasta hoitoa.
Viime vuoden lopulla saimme lukea Päivämiehestä jutun lähikaupungin uskovaisesta hierojasta. Siitä sain inspiraation keskustella vaimon kanssa käyntiä ja kokeilua siellä. Nyt otin ajan varaamisen huolekseni, näin sain varmistetuksi ajan itsellenikin. Reilu kaksi viikkoa on ensimmäisestä käynnistämme, eilen oli toisen käynnin vuoro, seuraavan sovimme maaliskuun puolen välin seudulle. Oli oikein mukava kokemus saada hierontaa vuosien tauon jälkeen. Vaikka en ole selkäkipuja pahemmin tuntenutkaan, löytyi sieltä sentään kovettumia ja muuta vaivojen aiheuttajia. Oli mieluista vaihtelua samalla, kun sain keskustella uskomisesta,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti