torstai 17. lokakuuta 2013

Kesän muistoja

Nopeasti tuntuu tämä kesä menneen, selitys siihen on selvä, kun on mielekästä tekemistä, aika rientää kuin siivillä. Kevään ylioppilas ja muissa valmistujaisissa ehdimme käymään kahdessa. Kaikkiin niihin emme ehtineet kun olivat kovin kaukana toisistaan. Juhannusaattona kävimme illan seuroissa Kallion leirikeskuksessa Haapajärvellä, juhannuksen jälkeen alkoikin tiivis matkalaukkujen ja auton pakkaaminen. Torstaina lähdin ajamaan navigaattorin ohjeen mukaan kohti Lopen kunnassa sijaitsevaa lentokenttää, jonne oli rakennettu suvieurojen tämänvuotinen seura-alue. Osuimme ilman suunnittelua tyttäreni Suvin perheen asuntovaunulle, johon kävin maksamassa autopaikkamaksun, että saatoimme vapaasti siinä päivämme viettää.
Yöksi olin internetin välityksellä varannut ja maksanut majoitushuoneen Liesjärven entiselle metsäkoululle. Sinne ajoin yöksi neljänä iltana, siellä nukuimme, keitimme aamukahvin ja -puuron, joiden jälkeen takaisin seurakentälle. Sunnuntaina ajoin Lopen kirkkoon, joka olikin melkein täynnä ihmisiä. Seurakentälle ajaessani soitti veljeni, joka kertoi ostaneensa asuntovaunun ja kysyi, voinko vetää sen jonnekin. Vastasin että onhan autossamme tyhjä koukku sitä varten. Niin sitten sain vaunun vedettäväksi maanantaina, yhden yön vietimme veljeni kodin pihassa Tuusulassa, toisen yön tyttäreni asunnon luona Kouvolassa. Kolmas yö meni toisen tyttäremme asunnon lähellä Alavudella, josta suuntasimme kotiin. Yhden yön vaunu oli tyhjänä kotimme pihassa, mutta sitten vein ja jätin sen veljeni kesäasunnolle.
Pari viikkoa suviseurojen jälkeen olimme maakunnallisissa seuroissa Reisjärven kansanopistolla. Ne seurat ovatkin tulleet meille perinteeksi vuosikymmenien aikana. Kun ei ollut autoa, kävimme siellä vuoroin polkupyörillä. Ensi kerran muistan olleeni siellä seuroissa isäni kanssa silloin, kun siellä vielä toimi lastenkoti. Muistan isän kysyneen ruokapöydässä, haluatko jäädä tänne. Mukavaa ettei isä jättänyt, varmaan kysyi vain leikkimielellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti