keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Pakkanen

Saatuani viime vuonna raivaamieni alueiden rankakelpoiset rungot karsituiksi ja Visasuon alueen ajourat avatuiksi, aloitin uuden alueen pystykarsinnan. Tällä kerralla laskeuduin rehelliselle suolle, joka on vähitellen kehkeytymässä ojikosta muuttuman kautta turvekankaaksi. Mukavasti siinä karsittavia, hyviä männyn runkoja löytyykin.

Alku on mennyt mukavasti, vähäinen syksyn lumi suli, säät ovat olleet lauhkeita, kuin konsanaan maitovelliä. Tällä viikolla astui pakkanen kuvioihin. Alkuviikolla en yrittänytkään metsään, mutta kun eilen vaikutti hiukan lauhtuneen, ajattelin käydä karsimassa yläoksia niistä puista, jotka viime viikolla aloitin. Kauan en metsässä hirvinnyt työskennellä, käteni kylmettyivät ja vilustumisen mahdollisuus arvelutti. Ehkä pelkkä karsinta olisi menetellyt, mutta kun jokainen karsittu puu merkitään, täytyy poistaa sen ajaksi käsine oikeasta kädestä, että kynä pysyisi ja voisi vetääkin merkkiviivan. Se oli liian kylmää, niin ajattelin lämpimämpiä ilmoja joskus tulevaksi karsintaa varten.
Aivan turhaksi ei kotoa lähtö osoittautunut, sillä pääsin avustamaan vävyä suuren oven nostossa. Ne ovet saavat uudet liukukiskot ja -rullat, kun entiset alkoivat käydä turhan raskaiksi hevostyttöjen käyttöön. Eipä ihme, raskaita ne olivat minunkin työnneltävikseni aikanaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti