tiistai 15. lokakuuta 2013

Luonnontuotteita metsästä


On alkanut aika etsiä ja kerätä metsistä luonnon antimia. Yritin jo keväällä etsiä korasieniä, joita en ole tietteni koskaan maistanut, mutta sieniä ei löytynyt. En löytänyt sopivasti muokattua aluetta, mutta tuskin sieniä oli sellaisillakaan, kuivuus ei edistänyt sienten kasvua. Nyt syksymmällä olen muutaman kangasrouskun onnistunut poimimaan, tuomaan kotiin, puhdistamaan ja ryöppäämään. Syömättä ne vielä ovat, vaikka vaimon kanssa päätettiin, että kastiketta niistä tehdään, tuskin muuhun riittävätkään.
Viime lauantainateimme vävyn, hänen lastensa ja vaimoni kanssa lenkin Karagan suuntaan mustikoiden toivossa, marjoja löysimme vain nimeksi, enemmän retki muodostui huvi- ja kuntoilupuuhaksi. Eilen maanantaina kävin hakemassa raivaussahan pois metsästä, samalla katsastin ennen hyviksi kokemiamme mustikka paikkoja, nyt ne loistivat tyhjyyttään. Raivaamaltani alueelta kävin etsimässä muutaman siellä suolla näkemäni lakan eli hillan. Ehkä kahvikupillisen niitä sain tuoda vaimolleni maistiaisiksi. Yllätyksekseni löysin suolta muutamia kymmeniä pieniä kangasrouskuja, sen jälkeen hiukan lisää kankaalta, josta yritin turhaan mustikoita.
Onneksi puutarhamarjoja on kasvanut hyvin, puolukkatoiveitakin on aivan tarpeeksi, mutta lopullinen sato nähdään muutama nviikon kuluttua. Harmi vain että silloin ovat jo hirvikärpäset riesana, mutta täytyy yrittää suojautua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti