tiistai 15. lokakuuta 2013

Kaurapuurojättiläinen ja särkynyt kananmuna


Muisto lapsuudestani:
Tuli eräässä keskustelussa kysytyksi, onko kämmenellesi joskus särkynyt kananmuna. Kerronpa tässä muiston aiheesta.
Naapurin Seppo oli meillä kylässä, innostuimme nostamaan seipäälle äidin irrottaman hernekasvuston, erikoisesti Seppo kunnostautui puuhassa. Menimme sisälle, ja Seppo löysi veljeni lukukirjan, alkaen selata sitä. Äiti oli käynyt kanan pesällä ja tuli sisälle kananmuna kädessään. Huomattuaan Sepon keinutuolissa, äiti antoi tuomansa munan Sepolle palkkioksi työstä.
Seppo otti kananmunan käteensä kiitollisena, jatkaen kirjan selaamista. Avautui satu kaurapuurojättiläisestä, aukealla oli kuva suuresta, lihavasta miehestä, siitä jättiläisestä. Pitihän moista ilmestystä nyrkillä lyödä, oikein isän nyrkillä. Lyönti onnistui hyvin, mutta kirjan alla, Sepon vasemmassa kädessä oli se kananmuna. Eikä se moista iskua kestänyt, vaan hajosi valuen Sepon sormien välistä ja kämmenen reunoilta lattiaa kohti.
Äitini seurasi tapahtumaa, ja kiireen vilkkaa ojensi paistinpannun valuvan kämmenen alle, johon Seppo sopuisasti valutti juoksevan tavaran kämmeneltään. Hetken kuluttua Seppo sai syötäväkseen herkullisen annoksen paistettua kananmunaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti