keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Kiirettä syksyä


Jos oli reissujen kesä, on niitä syksyksikin riittänyt. Viikko Saariselällä taisi olla ensimmäinen pidempi reissu. Eilen kotiuduin Savosta, jonne vaimo jäi viikoksi tyttären perheeseen. Lauantaina on tarkoitus palata hakemaan hänet takaisin. Oikeastaan vaimo ehdotti minullekin viikkoa siellä, mutta mieltäni painoi keskeneräinen metsän raivaus, jonka toivon saavani alkaneella viikolla valmiiksi. Kelistä valmistuminen riippuu, vaikka olen melkoisessa sateessa raivannut, aivan mihin tahansa tuiskeeseen ei viitsi tunkeutua.
Oikeastaan ajattelin raivauksen siirtämistä kevääseen, mutta kun vävy kertoi siihen kenties tulevan harvennuskoneen, ajattelin että ainakin tiheimmät puskat yritän saada kaadetuiksi. Nyt se puuha alkaa mennä loppusuoralle ja hyvä niin. Pystykarsintaa aloitan, jos aika ja kelit sallivat, kovin pahan lumitien taakse tuskin enää lähden ajamaan, vaan jos aikaa ja lunta riittää, yritän keskittyä hiihtämiseen. Mukava olisi toki vielä kertaalleen kiertää niitä metsiä, joissa olen ahkerimmat vuoteni viettänyt ja nähdä, miten puut ovat kasvaneet ja metsä uudistunut.
Ongelma on ilmennyt tulostimessa, vaikka onneksi sen syy taisi selvitä. Ennätin juuri ja juuri Iisalmeen huoltopisteeseen perjantain iltana. Mies siellä tutki aikansa ja selvisi, että musteen ylivuotosäiliö on täyttynyt. Ei tiennyt pitääkö se vaihtaa vai tyhjentää, kun on toiminut vain lasertulostimien kanssa. Hän antoi kuitenkin selvityksen tuloksen koodeineen, että jos sen jossakin saisi hoidetuksi. Olisi kyllä soittanut maahantuojalta ohjeita, mutta aika oli niin myöhäinen, ettei sieltä olisi kukaan vastannut. Jospa tämän viikon aikana saan asian selvitetyksi, joko maahantuojan tai siilinjärveläisin huollon kautta, onhan tarkoitus viikon lopulla mennä uudelleen Savoon. Vaimon haku ja lauantai-illan miesten ilta Iisalmen Rauhanyhdistyksellä ovat päällimmäisinä mielessäni, eiköhän siinä sivussa yhtä tulostintakin ehdi huoltamaan. Mietin kyllä kotimatkaa tälle aamulle, mutta kun en ollut varma, saako sitä nyt Siilinjärvellä kuntoon, ajoin kotiin eilen. Nyt olen valmiudessa jatkamaan raivaustakin, ellei sää mene kovin toivottomaksi.
Avainsanat: , ,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti